Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (επιλογή δική σας)
- 1/4 φλιτζάνι μέλι
- 1/4 φλιτζάνι κρεμώδες αλατισμένο φυσικό φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
- 1 φλιτζάνι ψητό ανάλατο αμύγδαλα, χαλαρά ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης (η σουσάμι η δημητριακά)
- προαιρετικές προσθήκες: κομματάκια σοκολάτας, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, τσιπς μπανάνας, βανίλιας, κλπ.
Οδηγίες παρασκευής:
Τοποθετείστε την βρώμη, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα μπολ.Τριματίστε τα αμύγδαλα εάν θέλετε.
Ζεστάνετε το μέλι και το φυστικοβούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύοντας ρίξτε από πάνω από το μείγμα βρώμης και στη συνέχεια αναμείξτε καλά..
Μόλις αναμιχθεί καλά, μεταφέρετε το σε ένα ταψί και βάλτε πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα, έτσι ώστε να βγει εύκολα μετά. (Ένα τετράγωνο ταψί θα ήταν προτιμότερο.)
Πιέστε προς τα κάτω έως ότου γίνει ομοιόμορφη η επιφάνεια του. Καλύπτε με χαρτί ή το πλαστική μεμβράνη, και αφήστε το στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά για να σκληρύνει.
Αφαιρέστε από το ταψί και κόψτε το σε μπάρες. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο για λίγες ημέρες.Μπορείτε να το κρατήσετε στην κατάψυξη για να είναι επιπλέον ποιο φρέσκο, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
Ελπίζω να σας άρεσε τα λέμε σύντομα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου