Απορώ πως δεν το είχα ανακαλύψει νωρίτερα.Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πίνουν εύκολα νερό σε πολύ μεγάλες ποσότητες,αν και θα έπρεπε.Γιατί ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό μας και είναι μια ωραία δροσιστική απόλαυση για εμάς τους ίδιους.Θα σας δείξω κάποιους ωραίους συνδυασμούς αλλά μπορείτε να βάλατε ότι εσείς προτιμάτε και σας αρέσει.Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε!!
Θα χρειαστείτε:
Βάζο 1 λίτρου
Νερό
Κουτάλι ξύλινο
Πάγο
Κάποιο γλυκαντικό πχ ζάχαρη (προαιρετικά- εγώ συνήθως δεν βάζω )
Συνταγές:
Μέντα-Αγγούρι με Lime
1/2 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
1/2 λάιμ, κομμένο σε φέτες (και λεμόνι μπορείτε να βάλετε)
1/4 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα δυόσμος
Φράουλα-Λεμόνι με Βασιλικό
1/2 φλιτζάνι κομμένες φράουλες
1/2 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
1/4 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
Καρπούζι Μέντα
1 φλιτζάνι κομμένο σε κύβους καρπούζι
1/4 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα δυόσμου
Ανανάς-Πορτοκαλί με τζίντζερ
1/2 φλιτζάνι κομμένο σε κύβους ανανά
1/2 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
Οδηγίες:
Επιλέξτε ποια συνταγή θέλετε να κάνετε (ή φτιάξτε έναν δικό σας συνδυασμό) και συγκεντρώστε όλα τα συστατικά.
Τοποθετήστε τα φρούτα, βότανα ή τα μπαχαρικά στο κάτω μέρος του δοχείου-βάζου και ανακατέψτε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι και πατήστε τα ελαφρά. (Με τα φρούτα στον πυθμένα του βάζου θα απελευθερωθούν καλύτερα η γεύσεις στο νερό.Εάν δεν θέλετε όταν το πίνετε να πίνετε μαζί και διάφορα κομματάκια από τα φρούτα,μια καλή ιδέα είναι να έχετε βάλει από πριν τα φρούτα στην κατάψυξη.Βέβαια δεν θα δώσουν άμεσα την απαιτούμενη γεύση.)
Γεμίστε το βάζο με πάγο και ύστερα με νερό. (Μπορείτε επίσης να γεμίσετε το βάζο με νερό ανθρακούχο για μια ποιο ανθρακούχα απόλαυση.) Αν θέλετε κάτι λίγο πιο γλυκό, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη (και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί).
Απολαύστε ως έχει ή καταψύξτε ολονυχτίς για τη μέγιστη γεύση.
Ελπίζω να σας άρεσε και τα λέμε πολύ σύντομα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου